T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / ESKİL - Ortakuyu Ortaokulu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.

8 Mart  Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanır. Bu gün kadınlar tarafından ve kadınlar için çeşitli etkinlikler düzenlenir. Kadınlar arası dayanışma ve kadınların toplumdan beklentileri vurgulanır.

          Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal haklarının geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın kutlandı, kapalı mekânlardan sokaklara taşındı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor.

Dünya kadınlar gününde bugün de ta ilk başlarda yapıldığı gibi kadınların eşitliği için  bağımsızlığı için sosyal, ekonomik ve politik haksızlıkların ortadan kalkması için kadınların daha iyi çalışma ve daha iyi yaşama koşulları elde edilebilmesi için çalışılmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 11:08 - Görüntülenme: 25
  Beğen | 2  kişi beğendi